Sjednica VM BiH

Predsjedateljica Borjana Krišto izrazila sućut obiteljima stradalih

04.10.2024.
u 13:04

U tijeku je hitna sjednica Vijeća ministara BiH, nakon katastrofalnih posljedica nevremena koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine - predsjedateljica Krišto izrazila sućut obiteljima stradalih, uz solidarnost prema svim pogođenim područjima u našoj zemlji. Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto pozvala je članove Vijeća ministara BiH na pripremu žurne izvanredne sjednice vezanu za pomoć žrtvama poplava i sanaciju posljedica. Vijeće ministara BiH će aktivirati sve dostupne mehanizme, uključujući i EU operativni centar. Pozvala je zemlje EU-a i regije da pruže žurnu pomoć Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama koje dolaze od nadležnih tijela sa svih razina vlasti najgore je pogođena Jablanica, koja je prometno odsječena, uz dijelove Konjica, kao i prostora središnje Bosne, gdje su Kiseljak, Kreševo i Fojnica najviše pogođeni. Predsjedateljica Krišto upućuje najdublju sućut obiteljima i rodbini stradalih te ističe pomoć Vijeća ministara BiH onima koji su direktno materijalno pogođeni ili na bilo koji način i dalje ugroženi. Predsjedateljica Krišto je zahvalila premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i Vladi RH, koji su već jutros ponudili svoju pomoć. Predsjedateljica Krišto se zahvaljuje i specijalnom predstavniku EU-a Luigiju Soreci, koji je također stavio na raspolaganje kapacitete Ureda EU-a u Sarajevu kako bi se krizna situacija čim prije dovela u normalne okvire, kao i drugim institucijama EU-a i međunarodnim prijateljima koji su uputili želju da pomognu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije