istaknuta važnost očuvanja vjerskog i kulturnog identiteta

Čović uz izaslanstvo posjetio Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varošu

12.09.2024.
u 17:17

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uz izaslanstvo, posjetio je danas Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varošu, gdje ih je dočekao župnik fra Zoran Mandić.

Tijekom posjeta, predsjednik Čović je naglasio značaj dugoročnog opstanka ove župe kao važnog simbola vjerskog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda na ovim prostorima. Istaknuo je važnost daljnjeg ulaganja u očuvanje vjerskih objekata, koji ne samo da njeguju duhovnu dimenziju, nego i osnažuju zajedništvo među vjernicima.

Župnik fra Zoran Mandić iznio je povijesni značaj župe, koja datira iz srednjeg vijeka, te istaknuo napore lokalne zajednice u očuvanju sakralne baštine. Istaknuto je da je kroz stoljeća, župa bila svjetionik vjere i nade, čak i u najtežim vremenima, a njezina obnova kroz godine je bila prioritet svih vjernika.

Na kraju posjeta, svi nazočni su izrazili svoju podršku daljnjim naporima za očuvanje i njegovanje vjere te naglasili važnost zajedničkog rada na očuvanju hrvatske vjerske i kulturne baštine u Bosni i Hercegovini.

Uz predsjednika Čovića, današnjem posjetu nazočili su i Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Darijana Filipović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske  Zvonko Milas, dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić te generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zoran Piličić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije