stručna skupina

Predstavljen priručnik za liječenje koronavirusa

08.05.2020.
u 14:43

Članovi stručne skupine za izradu smjernica za liječenje koronavirusa u Republici Srpskoj (RS) danas su na sastanku s entitetskim premijerom Radovanom Viškovićem predstavili priručnik za liječenje infekcije izazvane novim koronavirusom, s naglaskom na organizaciju bolničkih službi u tijeku epidemije.

Priručnikom je propisan način na koji direktori bolnica i načelnici klinika trebaju organizirati svoj rad tijekom epidemije, kao i sveobuhvatne preporuke i analize u vezi s liječenjem infekcije izazvane novim koronavirusom, priopćeno je iz Vlade RS. 

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Ranko Škrbić istaknuo je kako je epidemija koronavirusa ukazala na potrebu za jačanjem kapaciteta javnog zdravstva i u oblasti epidemiologije, s posebnom potrebom za većim brojem specijalizacija i epidemiologa.

Na sastanku je utvrđeno kako struka prati stanje i relevantne informacije u vezi s dijagnostikom, procedurama i lijekovima koje se koriste u liječenju bolesti izazvalih koronavirusom.

Istaknuto je kako je bolnička ljekarna na UKC RS dobro opskrbljena, te osoblje ljekarne proizvodi dezinfekcijska sredstva namijenjena za bolnice i javne ustanove.

Na sastanku je razgovarano i o brzim dijagnostičkim testovima na koronavirus, koji će omogućiti brže dobivanje rezultata u dijagnostici koronavirusa, navodi se u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?