Slatki kruh je sve! Može biti doručak, brzi snack ili pak desert, koji posebno prija uz toplu šalicu kave ili čaja. Najpopularniji je onaj od banane i njegove brojne verzije, no sjajan je i sočan i onaj od tikvica ili pak bundeve.
Ipak, danas biramo čokoladni kruh u kojem je 'tajni' sastojak - omiljena Nutella!
Recept za koji ti treba samo 20 minuta
Ovaj recept jednostavan je, lagan i za njegovu pripremu trebat će ti samo 20 minuta. Najteži dio zapravo je čekanje da bude gotov pa da navališ na degustaciju.Dobro poznati sastojci u ovoj će kombinaciji stvoriti možda novu najdražu slasticu, koja će s trona skinuti i banana kruh.
SASTOJCI
- brašno 280 g
- šećer 150 g
- soda bikarbona 0,50 žličica
- prašak za pecivo 1 žličica
- sol 0,50 žličica
- jaje 2 kom
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- suncokretovo ulje 80 ml
- grčki jogurt 240 ml
- nutella 100 g
POSTUPAK
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano premaži kalup za kruh uljem ili maslacem.
U velikoj zdjeli izmiksaj jaja, šećer, ekstrakt vanilije, ulje i grčki jogurt dok ne dobiješ glatku smjesu.
U zasebnoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, sol).
U mokre sastojke dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedini. U drugu zdjelu izlij polovicu tijesta i umiješaj u njega Nutellu.
U kalup za kruh lagano dodaj naizmjence dvije smjese uz pomoć žlice. Uzmi zatim nož ili štapić za ražnjiće i uz pomoć njega napravi vijuge po tijestu.
Peci 45 minuta do sat vremena. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov.