UKUPNO TROJE MRTVIH

Preminuo još jedan pacijent zaražen legionelom na Rebru

18.06.2024.
u 15:03

Doznajemo kako je među preminulim pacijentima i žena s transplatiranim bubregom koja je uz legionelu imala i adenovirus, parainfluencu, dijabetes, a bolovala je i od još nekoliko bolesti

Preminuo je još jedan pacijent zaražen legionelom, javlja Jutarnji list. Podsjetim, dvoje teško bolesnih pacijenata zaraženih legionelom preminulo je u KBC-u Rebro u Zagrebu, doznaje Večernji list. Petero pacijenata ukupno se zarazilo u proteklih mjesec dana, a smrt dvoje pacijenata potvrđeno je u bolnici. Neki od zaraženih pacijenata bilo je bolesno i prije zaraze, tako da je legionela dodatno pogoršala njihovo stanje. Pretpostavlja se kako su preminuli ti pacijenti koji su bili ranije u teškom stanju.

Kako doznajemo, jedna od preminulih bila je žena s transplatiranim bubregom koja je uz legionelu imala i adenovirus, parainfluencu, dijabetes, a bolovala je i od još nekoliko bolesti. Uz to, iz KBC-a Rebro su najavili konferenciju za medije u 17 sati.

Analize HZJZ-a potvrdile su prisustvo bakterije u vodovodnom sustavu pa su danas u 14.30 otvorili sve slavine u KBC-u kako bi ispustili toplu vodu koja je povoljno okruženje za razvoj bakterije. Inače, na Rebru već neko vrijeme traju građevinski radovi pa povremeno dođe do radova na cijevima, doznajemo u bolnici, a jedan vodovodni kotao zatvoren je već dva mjeseca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije