objavljene fotografije na Facebooku

Pripadnica OS BiH snimljena s četničkom kokardom na glavi, traži se smjena

20.08.2024.
u 19:10

Pripadnica Oružanih snaga BiH Dijana Drakul objavila je, kako su prenijeli bh. mediji, na Facebooku fotografije na kojima nosi četničku kokardu. Nakon toga su stigle reakcije, a ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez naložio je istragu. Ministar Helez se oglasio nakon brojnih reakcija javnosti, a među kojima je bio i Nihad Aličković, predsjednik AntiDayton pokreta. On je, među ostalim, poručio da se Dijana Drakul s četničkom kokardom nalazila na nekom od koncerata i da je ovakvim pojavljivanjem prekršila, kako navodi, članke i zakone i ljudskosti i Oružanih snaga BiH.

 

 

Objavljena je i snimka pripadnice Oružanih snaga BiH s kokardom na glavi koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama.

- Četnički pokret te njegovi pripadnici od postojanja do danas poznati su kao paravojska srpske ideologije te iza sebe imaju nenadmašenu listu sudskih presuda protiv svojih članova, vojvoda itd. kao ratnih zločinaca. Na čelo svega toga presuda i smrtna kazna samog Draže Mihailovića, generala i čelnog vojvode četničkog, dovoljan su razlog da se pripadnica Oružanih snaga BiH Dijana Drakul trenutačno odstrani iz Ministarstva obrane.

Pozivamo sve nadležne da ne uzbuđuju javnost svojom pasivnošću i ne pokušavaju zataškati ovaj skandal, već da reagiraju u skladu sa zakonom, ali i po ljudskosti i ljudskim normama. Tražimo otkaz za Dijanu Drakul - naveo je Aličković.

Ministar Helez je, shodno navedenom, poručio u obraćanju javnosti preko društvenih mreža kako je naložio Sektoru za obavještajno-sigurnosne poslove pri Ministarstvu obrane BiH i Generalnom inspektoratu Ministarstva obrane BiH da ispitaju okolnosti ovoga slučaja u kojem se pripadnica Oružanih snaga BiH Dijana Drakul pojavljuje s četničkim obilježjima, točnije kako je objavljeno i vidi se na slici i videu, s četničkom kokardom.

- Ako se u postupku utvrdi da je navedena pripadnica Oružanih snaga BiH prekršila kodeks ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, protiv nje će biti poduzete zakonom predviđene radnje. Ministarstvo obrane BiH i Oružane snage BiH nisu i neće biti institucije u kojima će se tolerirati manifestiranje četničke ideologije - zaključio je državni ministar obrane Zukan Helez. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije