MOLITVENI POHOD

Pripadnici MO i OS BiH na dvadeset i prvom vojnom hodočašću „Molitva za Domovinu“ na Bobovcu

26.10.2024.
u 18:03

Euharistijsko slavlje na Bobovcu, odnosno molitveni pohod Bobovcu vjernika Vrhbosanske nadbiskupije koje se ove godine organizira po dvadeset i treći put, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, u koncelebraciji sa još preko 20 svećenika

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-bojnik Tomo Kolenda predvodili su katoličke pripadnike MO i OS BiH u vojnom hodočašću na Bobovac, koje je u subotu, 26. listopada 2024. godine održano po dvadeset i prvi put.

Euharistijsko slavlje na Bobovcu, odnosno molitveni pohod Bobovcu vjernika Vrhbosanske nadbiskupije koje se ove godine organizira po dvadeset i treći put, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, u koncelebraciji sa još preko 20 svećenika.

Pored katolika pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim razinama, umirovljenih generala, vjernika iz okolnih i udaljenih župa, euharistijskom slavlju su nazočili i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Marinko Čavara te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić.



U prigodnom obraćanju medijima, zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić istaknuo je kako je molitveni pohod na Bobovcu lijepa tradicija koju treba nastaviti, a ovogodišnja "Molitva za Domovinu" možda i potrebnija nego ikada te da su brojni izazovi, požari, poplave u Bosni i Hercegovini dodatni razlog da se ova tradicija razvija i dalje.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. listopada 1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije