donosimo RECEPT

Probajte napraviti brze uštipke bez jaja i mlijeka

29.09.2024.
u 14:50

Za doručak, večeru ili samo kao slatko pecivo uz popodnevnu kavu ili čaj.

Sastojci

300 g glatkog brašna
300 ml tople vode
1/4 svježeg kvasca (10 g)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli

Priprema

- Kvasac razmutite sa šećerom, 2 žlice brašna i malo tople vode (vodu i brašno oduzmite od ukupne količine sastojaka).

- Ostavite kvasac na sobnoj temperaturi 15 minuta da se zapjeni.

- U zdjeli pjenjačom pomiješajte brašno, sol, vodu i pripremljeni kvasac. Sve dobro izmutite tako da dobijete smjesu bez grudica. Zdjelu s pripremljenom smjesom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite 45 minuta na toplome da dobije malo na volumenu.

- U loncu dobro ugrijte ulje. Ulja treba biti dovoljno tako da uštipci mogu plivati u njemu.

- Žličicu namočite u vruće ulje, uzimajte po malo tijesta i ubacujte ih u vruće ulje. Pomozite si drugom žličicom s kojom ćete pogurati tijesto u ulje.Uštipke pecite otprilike 1 minutu na srednje jakoj vatri, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

- Pečene uštipke stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće. Vruće uštipke posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

- Po želji u smjesu možete dodati malo naribane korice limuna ili naranče pa čak i grožđice i dobit će te nešto poput fritula!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije