NOVE INFORMACIJE

Procurilo izvješće o tome što je atentator na Trumpa radio samo nekoliko sati prije pucnjave, evo što je kupovao

Thomas Matthew Crooks, napadač na Trumpa
AARON JOSEFCZYK/REUTERS
15.07.2024.
u 21:57

Više svjedoka reklo je da su upozorili policiju da se naoružani muškarac šulja po zgradi, ali nisu reagirali prije nego što je počeo pucati

Thomas Matthew Crooks, koji je pokušao ubiti Donalda Trumpa, kupio je 50 komada streljiva samo nekoliko sati prije pucnjave,kako prenosi Jutarnji

Ovaj novi razvoj događaja o kojem je izvijestio CNN dolazi u trenutku kada se američka Tajna služba suočava sa sve većim pitanjima o tome kako je 20-godišnjak uspio biti svega 130 metara udaljen od mjesta gdje je Trump govorio u subotu u Butleru u Pennsylvaniji.

Podsjetimo, Crooks je upucao Trumpa u uho automatskom puškom koju je njegov otac legalno kupio.

Više svjedoka reklo je da su upozorili policiju da se naoružani muškarac šulja po zgradi, ali nisu reagirali prije nego što je počeo pucati.

Crooksa su na kraju ‘neutralizirali‘ lokalni organi reda, a ne tajna služba.

Kako je pokazala analiza putanje metka, Trumpu je vjerojatno život spasio okret glave da pogleda na ekran na kojem su bili grafikoni imigracijskih statistika.

Bivši vatrogasni zapovjednik Corey Comperatore (50) ubijen je dok je štitio svoju ženu i dvije kćeri. David Dutch (57) i James Copenhaver (74), zadobili su kritične ozljede, no trenutno im je stanje stabilno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije