Ljudi imaju različita mišljenja o tome kako pohraniti rajčice, ali svi žele isti rezultat: svježe, slatke rajčice za jelo i kuhanje što je dulje moguće. Bez obzira na to kako koristite rajčice, morate ih znati pohraniti da budu spremne za upotrebu.
Kako čuvati rajčice?
Ako rajčice još nisu zrele, najbolje ih je čuvati na pultu nekoliko dana dok ne sazriju. Nakon što su zrele, ili ih konzumirajte ili ih stavite u hladnjak kako biste sačuvali svježinu. Zrela rajčica može ostati svježa u hladnjaku oko dva tjedna.
Možete li čuvati rajčice u hladnjaku?
Ukratko, da, rajčice možete čuvati u hladnjaku, ali važno je uzeti u obzir zrelost rajčice. Hlađenje prekida proces zrenja i nitko ne želi jesti nezrelu rajčicu. Ako stavite nezrele rajčice u hladnjak, one će i ostati takve – nikad tako ukusne kao što su mogle biti. Što se tiče prezrelih rajčica, pazite da ih ohladite kako biste usporili njihovo kvarenje, a imajte na umu da prezrelu rajčicu možete koristiti za umake.
Kako čuvati narezane rajčice?
Budući da kožica štiti meso, najbolje je rajčice držati cijele za skladištenje, ali ako se nađete s ostatkom rajčice na koju ste izrezani, postoji način da je duže ostane svježa. Jednostavno čvrsto prekrijte izrezanu stranu plastičnom folijom i labavo omotajte stranu s kožicom. Stavite rajčicu na mali tanjur prerezanom stranom prema dolje i stavite je u hladnjak. Ovako pohranjena, narezana rajčica će trajati nekoliko dana.