Ako volite tjesteninu s pikantnim umakom, ovo je savršen recept za vas.
Ovaj recept mogu pratiti i oni koji nisu najvičniji u kuhinji. Ima samo četiri koraka, a rezultat je slasna tjestenina. Arrabbiata je crveni pikantno umak, koji se radi s ljutim papričicama, rajčicama i češnjakom.
1. Korak
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i na to dodajte 3 sitno nasjeckanja češnja češnjaka. Kada prepržite češnjak dodajte 2 žlice tucane ili mljevene ljude paprike i 3 sitno narezane rajčice. Sve zajedno kuhajte nekoliko minuta na srednoj vatri.
2. Korak
Dodajte žlicu soli i pola žlice mljevenog crnog papra. Promiješajte i dodajte pola žlice origana i dobro promiješajte. Kuhajte na srednjoj vatri dvije do tri minute.
3. Korak
U drugoj zdjeli stavite kuhati tjesteninu, po mogućnosti penne.
4. Korak
Kuhanu tjesteninu dodajte u lonac u kojem ste pripremili umak. Dobro sve izmješajte kako bi se tjestenina dobro natopila umakom i poslužite vruće, piše Pinkvilla.