Ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo omiljeno jelo kineske kuhinje.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 250 g pilećih filea
– 100 g poriluka
– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija
– 1 žlica nasjeckane ljute papričice
– 100 ml ulja
– 2 žlice gustina
– 50 ml soja umaka
– 2 češnja češnjaka
– 1 žličica đumbira
– 100 ml vode
– 50 ml bijelog vina
– 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Pileće filee operite, osušite, narežite na kockice i pospite 1 žlicom gustina.
Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a zatim nasjeckajt češnjak.
Na zagrijanom ulju kratko prepecite kikiriki, pa ga izvadite i stavite na tanjur.
Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta, pa je također izvadite i stavite na tanjur. Na istoj masnoći prepecite ljutu papričicu i poriluk.
Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
Razmutite s malo vode preostalu količinu gustina, dakle jednu žlicu, dodajte bijeli luk, soja sos, đumbir, vino i suhi biljni začin.
Ovom mješavinom zalijte prepečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.
Piletinu s kikirikijem poslužite s kuhanom rižom.
Dobar tek!