Kinder tart s malinama

Recept za brzinski kolač s malinama i najdražom čokoladicom mogli biste zapisati - i ponoviti

01.04.2024.
u 10:34

Maline i čokolada spoj su kojem malo tko može odoljeti. A kad ih stavimo na podlogu od keksa, nastaje slastica za prste polizati. U nastavku možete pronaći recept za slasni tart koji nastaje u pola sata i ne zahtjeva puno truda, a rezultat je kiselkasto – slatka rapsodija.

Tart s malinama i čokoladom – sastojci:

Za podlogu:

350 g mljevenog keksa
125 g rastopljenog maslaca
135 ml mlijeka

Za nadjev od malina:

200 g malina
1 žlica vode
Pola vrećice želatina + 1,5 žlica vode

Za čokoladni nadjev:

250 ml slatkog vrhnja
300 g kinder čokoladice (ili neke druge čokolade s mliječnim punjenjem)
3 žlice mascarponea

Tart s malinama i čokoladom – priprema:

1. Pripremite podlogu od keksa. U mljeveni keks dodajte maslac i mlijeko, sve dobro promiješajte mikserom, utisnite u kalup i stavite u frižider dok pripremate nadjev od voća i kinder čokoladice.
2. Pripremite sloj od malina. U maline dodajte vodu i stavite na vatru. Želatinu pripremite po uputama na vrećici, dodajte u maline i miješajte dok se ne otopi. Ostavite koju minutu da se prohladi pa dodajte na podlu od keksa. Vratite u frižider.
3. Pripremite čokoladni sloj. Zagrijte do vrenja (ali ne da zakuha) slatko vrhnje pa vrelo prelijte preko kinder čokoladica. Miješajte dok se čokolada sasvim ne otopi. Dodajte mascarpone, sve dobro promiješajte pa sipajte preko malina.
4. Ohladite nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije