osvaja sočnim biskvitom i osvježavajućom glazurom

Recept za tortu od mrkve koji je obožavala Tina Turner: Jedan sastojak daje dodatnu svježinu

kolač od mrkve
Ilustracija
17.07.2024.
u 19:34

Torta od mrkve svima je već poznati kolač koji svaki put osvaja svojim sočnim biskvitom i osvježavajućom glazurom, a Skuhaj.hr prenosi recept za tortu od mrkve po receptu Tine Turner, legendarne rock zvijezde. Posebnost ovog recept je u tome što je pjevačica dodala ananas koji će dati svježinu ovom kolaču, a sigurni smo da će vas oduševiti baš kao i klasična verzija ovog kolača. 

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 3 jaja
  • 320 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 200 g mljevenih oraha
  • 1400 g ananasa
  • 400 g mrkve
  • 3 žlice tamnog ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta

Glazura:

  • 80 g šećera u prahu
  • 250 g krem sira
  • korica limuna
  • sok od pola limuna
  • orasi

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za torte promjera 20 cm (podloga) lagano namastite i obložite papirom za pečenje koji se ne lijepi. Miksajte maslac sa šećerom dok ne postane blijed. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući između svakog dodavanja. Dodajte brašno, prašak za pecivo, bikarbonu i cimet.

Ponovno miksajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte naribanu mrkvu, ananas, orahe, rum i vaniliju. Promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu i pecite oko 45 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu torte ne izađe čist. 

U zdjelu stavite krem ​​sir, šećer u prahu i limunov sok. Istucite zajedno dok se dobro ne sjedini, premažite preko ohlađenog kolača.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?