BRZOPOTEZNI DESERT

Sacher torta traži vremena, ali Sacher kuglof je gotov za čas! Uz ovaj recept bit će mekan kao duša

06.05.2022.
u 08:40

Sacher torta jedan je od najpoznatijih kolača na svijetu i često se nalazi na blagdanskom stolu. Ako ste u stisci s vremenom, svojim ukućanima možete poslužiti Sacher kuglof koji je jednako ukusan kao i torta, piše Okusi.eu.

Također, umjesto kuglofa možete napraviti muffine, a pri ukrašavanju slastica mogu vam pomoći djeca koja će se pritom odlično zabaviti.

Sastojci:

Kuglof:

50 g čokolade
75 ml mlijeka
125 g maslaca
125 g šećera
2 jaja
50 g škrobnog brašna
125 g brašna
20 g kakao praha
Pola paketića praška za pecivo
100 g džema od marelica

Preljev:

20 g maslaca
150 g čokolade
50 g džem od marelica
50 ml vode
sok pola limuna

Image

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Zagrijte mlijeko te u njemu otopite prethodno narezanu čokoladu. Smjesu ostavite sa strane.

U posudu stavite omekšali maslac i šećer te mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Nakon toga, dodajte jedno po jedno jaje i 25 g škrobnog brašna.

Spojite kakao, brašno, ostatak škrobnog brašna i prašak za pecivo te promiješajte. U posudu sa smjesom maslaca postupno dodajte mješavinu čokolade i mlijeka. Malo izmutite te dodajte mješavinu kakaa i brašna.

Smjesu miksajte dok ne postane glatka, a onda njom napunite prethodno namašćene kalupe za muffine ili kuglofe te pecite oko 25 minuta. Kad se kolači ohlade, izvadite ih iz kalupa.

Pripremite preljev u koji ćete umočiti svaki kuglof ili muffin: 50 ml vode i 50 g džema zagrijte na laganoj vatri da se otopi i dodajte sok od pola limuna. Sve dobro izmiješajte, a onda svaki kuglof ili muffin umočite nakratko da upije tekućinu, prenosi Net.hr.

Nakon toga punite ih džemom od marelice. Ako radite muffine, svaki malo zarežite i napunite. Za čokoladni preljev na pari otopite čokoladu i maslac te svaki kuglof premažite i ukrasite šećernim zvjezdicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije