Grad Čapljina najavljuje

Spektakularni most Počitelj uskoro u funkciji: Postavlja se zaštitna ograda i završni slojevi asfalta

Most Počitelj
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/2
12.07.2024.
u 14:47

Na dionici Počitelj - Zvirovići intenzivirani su završni građevinski radovi, kao i na samom mostu, s ciljem da se dio koridora Vc pusti u promet tijekom ljetne turističke sezone

Povodom skorog završetka radova na dionici autoceste Počitelj – Zvirovići, koja uključuje impozantni most Počitelj, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić primio je predstavnike kineske tvrtke koja učestvuje u njegovoj izgradnji.

Gradonačelnik Vidić istaknuo je dobru suradnju s kineskim tvrtkama te je zahvalio na izgradnji, odnosno asfaltiranju pojedinih lokalnih cesta, kao i na onim dionicama koje treba još završiti, priopćeno je iz Grada Čapljine.

 

 

Inače, na dionici Počitelj - Zvirovići intenzivirani su završni građevinski radovi, kao i na samom mostu, s ciljem da se dio koridora Vc pusti u promet tijekom ljetne turističke sezone.

Trenutno se postavlja zaštitna metalna ograda i završni slojevi asfalta. Prethodno su završeni betonski radovi, a sada se izvode završni radovi na hidroizolaciji.

Paralelno s građevinskim radovima, provodi se i procedura tehničkog prijema i dobivanja uporabne dozvole.

Dionica Počitelj – Zvirovići, dužine 11 kilometara, bit će povezana s Republikom Hrvatskom preko Graničnog prijelaza Bijača.

Navedena dionica uključuje i most Počitelj. Most ima šest stupova, od kojih najviši doseže visinu od preko 100 metara, dok je dužina mosta skoro jedan kilometar. Most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji, čime se svrstava među najkompleksnije objekte unutar autoceste na koridoru Vc.

 

 

Iz Grada Čapljine podsjećaju kako su ugovor o izgradnji potpisali 20. lipnja 2019. godine predstavnici Autocesta FBiH i izvođača radova koje čine tri tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi oko 56 milijuna eura.

Posao gradnje mosta Počitelj dobio je konzorcij koji čine azerbejdžanski Azvirt Limited Liability Company te kineske kompanije Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group, koji su kao podizvođača angažirali Hering iz Širokog Brijega.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije