brzo i fino

Spremna za 20 minuta: Fina kremasta juha od krumpira i karfiola

ilustracija
13.01.2021.
u 18:48

Krem juhe odličan su odabir za brzi ručak, pogotovo ako u sebi sadrže i krumpir. U tom slučaju bit će vrlo zasitne i uistinu nam mogu poslužiti kao zamjena za konkretno jelo. Zadovoljna.hr. donosi recept za krem juhu od krumpira i karfiola.

SASTOJCI ZA JUHU OD KRUMPIRA I KARFIOLA:

- 50 dag krumpira
- 50 dag karfiola
- 1 luk srednje veličine
- 1 češanj češnjaka
- 800 ml mesnog ili povrtnog temeljca
- 5 dag slanine
- 4 žlice maslinova ulja
- 5 dag maslaca
- sol i papar

PRIPREMA JUHE:

1. Krumpir operite i narežite na sitne kockice. Karfiol razdvojite na sitnije "cvjetove" i operite ga. Luk i slaninu nasjeckajte nasitno.

2. Na laganijoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta dok ne požuti i zatim dodajte slaninu. Protisnite u zdjelu češnjak, pržite sve skupa jednu minutu pa dodajte karfiol i krumpir. Posolite, popaprite, zalijte zagrijanim temeljcem i kuhajte 15-ak minuta, tj. dok krumpir nije kuhan.

3. Probajte kockicu krumpira i ako je gotov, maknite zdjelu s vatre. Ubacite u nju maslac i zatim štapnim mikserom pretvorite sve u kremastu juhu. Ako imate blender, možete i njega koristiti umjesto štapnog miksera. Dodatno posolite ili popaprite po želji.

Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije