Domaće štrudlice su uvijek bolji izbor od onih kupovnih, jer ništa ne može zamjeniti ukus i miris ručno pravljenog tijesta kod kuće. Ove štrudlice su odličan izbor kada ukućanima želite spremiti ukusnu i brzu poslasticu.
Sastojci:
500 g brašna
250 g margarina
180 ml kisele pavlake
1 vanilin šećer
džem po ukusu
Priprema:
U posudu stavite margarin, izmrvite ga, pa dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Rastanjite tijesto u oblik pravokutnika na oko tri milimetra debljine. Potom ga isjecite na trake široke osam cm, piše Stvar ukusa.
Po sredini rasporedite džem savijte krajeve da se spoje do ruba, ali ne da se preklapaju. Pritisnite malo prstima tijesto da bi se spojilo i da fil ne bi curio tijekom pečenja. Izrežite male štrudlice i poredajte ih u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25 minuta.