State Department: Alexander Kasanof novi izaslanik SAD-a za zapadni Balkan

State Department
22.07.2024.
u 18:43

Alexander Sasha Kasanof izabran je za zamjenika pomoćnika tajnika za zapadni Balkan, kao i tisak i javnu diplomaciju u Uredu za europske i euroazijske poslove, priopćio je State Department.

On će na tom mjestu zamijeniti Gabriela Escobara, čiji je mandat istekao krajem svibnja.

Kasanof je prethodno služio kao izvršni pomoćnik bivše podtajnice za politička pitanja Victorije Nuland i vršitelja dužnosti podtajnika za politička pitanja Johna Bassa.

Kako se navodi, dobio je nagradu "James Clement Dunn" za izvrsnost za svoj rad kao politički savjetnik u američkom Veleposlanstvu u Kijevu tijekom Majdanske revolucije.

Navodi se da Kasanofovi zadaci u Washingtonu uključuju rad na mjestu direktora Ureda za globalnu politiku i programe u Uredu za međunarodne narkotike i poslove provođenja zakona, rad na mjestu zamjenika direktora osoblja Izvršnog tajništva, direktora Ureda za istočnoeuropske poslove i zamjenika direktora Ureda za pitanja Kavkaza i regionalne sukobe.

Kasanof je završio Nacionalni ratni koledž, školu za napredne međunarodne studije "John Hopkins" i koledž Hamilton, a govori francuski, talijanski, ruski i španjolski jezik, prenosi Tanjug.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije