Slastice

Štrudl od jabuka – jednostavno do savršenstva

12.03.2023.
u 14:52

Topla domaća štrudla, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Pa ako vam ukućani pokazuju interes…

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudl ili savijača od jabuka.

Ovo je recept za slastan štrudl od jabuka s orasima koji se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće vam trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače.

Brzinski štrudl od jabuka

Sastojci:

- 500 g tijesta za savijače
- 700 g jabuka
- 80 g grožđica
- 50 g oraha
- 10 g šećera
- 25 ml soka od limuna
- 10 g vanilin šećer
- 1 žumanjak
- 1 žlica šećera u prahu

Postupak:

1. Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.

2. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.

3. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu, piše gastro.24sata.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?