RECEPTI

ŠTRUDLA OD JABUKA Slatki klasik koji svi obožavaju

11.11.2024.
u 08:43

Topla domaća štrudla od jabuka, odnosno štrudl, gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Imamo super recepte i najbolje savjete za pripremu ovog divnog deserta

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možeš pronaći od sjevera do juga Europe je štrudla od jabuka. OK, na hrvatsko se književno kaže - savijača, no nama nekako slasnije zvuči kad kažemo "štrudla" ili čak "štrudl"!

Ovo je recept za slasnu štrudlu od jabuka s orasima koji se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije. Za ovu varijantu neće ti trebati previše vremena jer se radi s gotovim tijestom za savijače. Naravno, ako si majstor(ica) vučenog tijesta, slobodno napravi svoje domaće. Bit će još ukusnije, a i gosti će znati cijenit tvoj trud.

Sastojci

- Kore za savijače 500 g
- Jabuka 700 g
- Grožđice 80 g
- Orasi 50 g
- Šećer 10 g
- Sok od limuna 25 ml
- Vanilin šećer 10 g
- Žumanjak 1 kom
- Šećer u prahu 3 žlica

Postupak

- Kore odmotaj na radnoj površini. Stavi po 2 kore jednu na drugu. Na sredinu kore stavi naribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, grožđicama, krupno nasjeckanim orasima i vanilin šećerom.
- Zarolaj kore preko nadjeva, premažite štrudlu žumanjkom i stavi u pleh za pečenje.
- Peci na temperaturi od 225 °C oko 30 minuta. Kad su savijače pečene pusti da se malo ohlade, nareži i posluži posute šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije