SASTOJCI
200ml ulja
100ml vode
1/2 peciva, 1 vanila
20g kvasca
500g brašna
FIL
4,5 jabuka
5 kašika šećera
kanela, orahe
šećer u prahu
PRIPREMA
Zamjesite tijesto od ulja, mlake vode, kvasac, brašno, pecivo i ostavite da odstoji 30min.
Za to vrijeme spremite nadev od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke na krupniju stranu, rukama stisnite višak vode i stavite da se proprze sa 5 kašika šećera, kanelu i sjeckane orahe (samo koliko da se sve sjedini i šećer otopi) ostavite da se ohladi, piše ekuharica.
Tijesto podjelite na 5 loptica.
Prvu lopticu stavite na papir ili foliju i rasučite u koricu na jednim krajem stavite gotov fil i pmoću papira napravite roladu
isjecite na 7 komada i stavite u nauljen pleh (veličinu kolača možete sjeci po želji) postupak ponovite sa svim lopticama
Stavite da se peku u zagrijanu pećnicu na 200s.
Kad su gotove pospite ih šećerom u prahu i poslužite.