POZVALI GA U SARAJEVO

Svjetski travel bloger ćevape nazvao hrvatskim jelom, nastao 'treći svjetski rat' u komentarima: 'Bosna na aparatima'

22.07.2024.
u 12:42

Mnogi su mu pokušali skrenuti pozornost na to da je riječ o tradicionalnom jelu Bosne i Hercegovine. "Bosna na aparatima", "Isto kao da je riba tradicionalno jelo u Sarajevu", "Nemoj da te zavaraju, nije hrvatska, to je bosanska tradicija, a u Bosni su i puno ukusniji", pišu komentatori.

Nizozemski travel bloger Tom Grond, poznat kao "traveltomtom" izazvao je na Instagramu, gdje ima više od 650.000 pratitelja, brojne reakcije tijekom svojeg posjeta Hrvatskoj. Naime, dok je bio u Puli, Tom je probao ćevape i nazvao ih nacionalnim jelom Hrvatske koje svatko mora probati, što se nije svidjelo stanovnicima susjedne Bosne i Hercegovine. "Morate probati nacionalno jelo Hrvatske: Ćevapi", napisao je Tom u objavi.

"Kobasice od mljevenog mesa jako začinjene, ne miješati s ljutim! Pretpostavljam da je unutra puno bijelog i crvenog luka, pa se ne preporučuje prije odlaska na spoj! Odlična hrana za mamurluk, Balkanci je obožavaju! Možete ga jesti za doručak, ručak ili večeru… Liči na doner kebab, ali na balkansku verziju", dodao je u opisu videa, ispod kojeg su se javili brojni njegovi pratitelji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?