svečano proslavljeno u vinariji Domano

Tvrtka MCI iz Širokog Brijega postala većinski vlasnik čapljinskog Agroherca

Čapljinski portal
01.07.2024.
u 20:48

"Ovo puno znači za nas jer smo trgovačka tvrtka gdje imamo kontrolu roba široke potrošnje i mogućnosti plasmana naših budućih proizvoda”, pojasnio je Crnjac.

Tvrtka MCI iz Širokog Brijega postala je većinski vlasnik čapljinske tvrtke Agroherc, a akvizicija je svečano proslavljena u vinariji Domano, koja je u vlasništvu MCI-ja, potvrdio je za Čapljinski portal vlasnik MCI-ja Miljenko Crnjac.

”Agroherc je bio vlasništvo više osoba, odnosno udio u tvrtki imalo je preko stotinu dioničara. Mi smo do sada otkupili od bivših vlasnika preko 90 posto dionica i tako postali većinski vlasnik”, kaže Crnjac. Dodao je kako je ovo velika stvar za tvrtku MCI.

”To je prvenstveno velika kompatibilnost s našom dosadašnom tvrtkom ‘Domano’, odnosno vinarijom, jer imamo puno voćki s kojima možemo ići dalje u proizvodnju u preradu. To puno znači za nas jer smo trgovačka tvrtka gdje imamo kontrolu roba široke potrošnje i mogućnosti plasmana naših budućih proizvoda”, pojasnio je Crnjac.

Vinariju Domano će, kaže, nastaviti razvijati.

”Išli smo razvijati vinariju u turističkom smislu, pored proizvodnje vina i proizvodnje pjenušca, izgradili smo kapacitete da možemo ugostiti. U onom pravom ugostiteljskom smislu, kvalitetan restoran i kuhinju te ponuditi naša nacionalna jela i turistima i za druge prigode”, zaključio je Crnjac.

Događaju je nazočio i čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić koji je vlasnicima MCI-ja čestitao na akviziciji.

”U trgovini je puno lakše zaraditi novce nego u proizvodnji, međutim, ono na čemu trebamo raditi jeste i proizvodnja i zato velika zahvala vlasnicima tvrtke MCI koji su se odlučili za taj put proizvodnje kroz tvrtke u Čapljini”, rekao je Vidić.

”Mi u Gradu Čapljini smo prepoznali investiciju, najprije u vinariju, potom u vinograde. Onda kasnije u plantaže i sve je to proizvodnja i sve će to rezultirati ostankom naših ljudi ovdje, a ja se nadam i dobrobiti tvrtke MCI”, zaključio je Vidić.

Marin Gagro, vlasnik vinarije Domano, kaže kako je budućnost ove vinarije, ali i regije, u turizmu.

”U budućnosti vidim da je ova vinarija, kao i regija, poželjna turistička destinacija, odnosno Hercegovina se mora razvijati kao turistička destinacija koja će njegovati i prezentirati svoje autohtone sorte, kao što su žilavka i blatina”, kaže za Čapljinski portal Gagro.

Pozitivno je, dodaje, iznenađen brojem turista koji posjećuju vinariju u 2024. godini.

”Osobno mogu reći kako sam pozitivno iznenađen da jako puno turista dolazi od samog početka godine. Veliku priliku vidimo i u otvaranju dionice autoceste ovdje u blizini naše vinarije, tako da mislim da će 2024. godina, a i sve godine poslije, biti jako pozitivne”, optimističan je Gagro.

Smatra kako vinari moraju udružiti snage da od Hercegovine naprave pravu vinsku regiju i privuku turiste.

”Svi smo složni da je perspektiva Hercegovine u turizmu, a tu veliku ulogu igraju naše autohtone sorte vina, kao i same vinarije. Volio bih da svi mi vinari, iz cijele Hercegovine, damo svoj maksimum kako bi ova regija postala uspješna vinska regija”, zaključio je Gagro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?