Nešto više od 10 milijuna KM

U kolovozu na federalnom dječijem dodatku 74.587 djece

09.09.2024.
u 16:08

U Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike uneseni su nalozi za isplatu dječijeg dodatka za kolovoz 2024. godine.

Do zatvaranja popisa ukupno je izdano 74.587 pravosnažnih rješenja, a iznos sredstava za isplatu u kolovozu iznosi 10.156.240,05 KM.

Za kolovoz je doneseno 2.544 rješenja na osnovu prvi put podnesenih zahtjeva, dok su 273 korisnika obnovila zahtjeve za federalni dječiji dodatak.

- Trećeg rujna počela je primjena izmjena i dopuna Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom, kao i Pravilnika o načinu podnošenja zahtjeva za ostvarivanje federalnog dječijeg dodatka. Tim pravilnikom propisani su novi uvjeti i pravila za ostvarivanje prava na dječiji dodatak. Jedna od izmjena je i da djeca s malignim oboljenjima, kao i djeca s invaliditetom prve i druge grupe tuđe njege, sad ostvaruju pravo na dječiji dodatak bez uvjeta obiteljskog cenzusa. Novim Pravilnikom također je predviđeno da se dječiji dodatak može isplaćivati na račun djeteta ili roditelja, u skladu s izborom roditelja ili staratelja - navode iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Kako naglašavaju, informacije o ostvarivanju prava na dječiji dodatak moguće je dobiti u nadležnim centrima za socijalni rad i općinskim službama socijalne zaštite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?