novo izvješće

U poplavama u Jablanici i Konjicu 19 smrtno stradalih i šestero nestalih

poplave - Jablanica
Zvonimir Barisin/PIXSELL
08.10.2024.
u 19:51

Od ukupnoga broja smrtno stradalih, šesnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica

Prema službenim podacima iz Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i MUP-a HNŽ-a, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenim područjima HNŽ-a, zaključno s ovim izvješćem, iznosi 19 mrtvih. 

Od ukupnoga broja smrtno stradalih, šesnaest je osoba iz Jablanice, tri iz Konjica. Prema podacima MUP-a, u Konjicu je aktivna potraga za dvije prijavljene nestale osobe, u Jablanici za njih četvero. Od 19 smrtno stradalih, jedno je tijelo još uvijek neidentificirano, priopćeno je u utorak večer iz Vlade HNŽ-a.

I dalje je u prekidu prometna komunikacija između Mostara i Jablanice te Jablanice i Blidinja, dok se promet između Jablanice i Prozor-Rame odvija otežano. Policija upućuje vozače na zamjenske prometne pravce. Na dionici od Jablanice do Konjica mogu prometovati osobna vozila i teretna vozila bez prikolice. Svi su koridori otvoreni za spasilačke i druge žurne službe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije