ORAŠJE

U Posavskoj županiji 124 osobe u samoizolaciji

08.05.2020.
u 12:24

Na području Posavske županije ukupno su 124 osobe u samoizolaciji, izvijestio je Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike te županije.

Mjera samoizolacije rješenjima županijskog sanitarnog inspektora do sada je određena za ukupno 705 osoba, od čega je za njih 581 ta mjera istekla. 

U Posavskoj županiji je do četvrtka, 7.svibnja, na koronavirus testirano ukupno sto osoba, od kojih je kod tri osobe potvrđena infekcija koronavirusom.

"Za sve tri osobe kod kojih je potvrđena infekcija koronavirusa možemo konstatirati da su se uspješno oporavile i smatraju se izliječenim" navode iz Stožera.

Dodaju kako je županijska inspekcijska služba do četvrtka izdala osam prekršajnih naloga za kršenje mjere samoizolacije i dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"I dalje su na snazi sve naredbe i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavske županije i Županijskog stožera civilne zaštite" ističu iz Stožera.

Navode kako su pripadnici MUP-a na terenu te da kažnjavaju osobe koje krše samoizolaciju.

"Za osobe koje ne poštuju mjeru samoizolacije bit će sačinjena službena zabilješka koja se dostavlja nadležnoj županijskoj inspekcijskoj službi radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera. Ukoliko se utvrdi da se navedene osobe i dalje ne pridržavaju mjera samoizolacije ministar zdravstva i socijalne politike Posavske županije i predsjednik Kriznog stožera će odrediti dodatne mjere, a to je da će navedene osobe biti smještene u izolatorij" navodi se u priopćenju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?