Stigla je jesen, a najbolji pokazatelj jeseni su ukusni kolači s jabukama. Jednu tortu od jabuka Diva.hr pronašla je na Instagram profilu naše food i lifestyle bloggerice Bojane Matek. Recept je brz i jednostavan, a torta idealna za jesenjske dane!
Sastojci:
8 jabuka
3 jaja
100 g brašna
1 žličica soli
100 g šećera
30 g maslaca
150 ml mlijeka
1 limun (sok i korica)
1 paketić praška za pecivo
Priprema:
Ogulite jabuke i tanko ih narežite pomoću ribeža na listiće. Prebacite u posudu, prelijte limunovim sokom i ostavite sa strane.
Pripremite tijesto tako da prvo izradite jaja sa šećerom, a zatim dodajte ribanu koricu limuna i sol. Dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo koje ste pomiješali u posudi. Nakon što se smjesa pomiješa, dodajte mlijeko i otopljeni maslac.
Odvojite malo listića jabuka, dovoljno da ih poslažete po površini (cca 1 jabuka).
Ulijte tijesto u posudu s narezanim jabukama i lagano promiješajte kako ih ne biste slomili.
Sve premjestite u kalup promjera 24 cmobložen papirom za pečenje, posložite jabuke koje ste odvojili i pecite na 180°C 40 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i poslužite. U slast!