uživat ćete

Ukusne pletenice: Mekane kao pamuk i kad prenoće budu odlične

coolinarika
01.02.2022.
u 08:14

Ovo pecivo kad napravite bude jako mekano i ukusno, a čak i sutra, budu odlične kao i prvi dan.

Sastojci

520 g brašna
1 suhog kvasca 
1 bjelance
30 g šećera
250 ml malo mlijeka
100 ml ulja
malo soli

Za premazati:
1 žumanjce, malo mljeka

Priprema

1. Mlijeko zagrijati da bude mlako, brašno pomješati sa svim suhim sastojcima, dodati mljeko, ulje, bjelance i umjesiti u fino, glatko tjesto koje se odvaja od posude i odlicno je za izradu. Ostaviti da miruje 30 minuta na toplom, piše Coolinarika

2. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Tjesto na malo brašna izruciti ne više od male kasike i kratko umjesiti i podjeliti na 10-12 jednakih djelova. 

3. Svaki dio podjeliti jos na 3 djela i praviti pletenice. Možete praviti i druge oblike po zelji. Pustiti ih da miruju 15 minuta. Uključiti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Svaku pletenicu premazati s mješavinom žumanjca i mlijeka i peći 15-20 minuta dok ne dobiju ljepu boju. 

Foto: coolinarika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije