recept

UKUSNI, PRHKI I SAVRŠENI ZA MAZANJE:Napravite kroasane na ovaj način

ilustracija
08.11.2021.
u 07:17

SASTOJCI:

600 gr brašna

350 ml mlijeka

200 gr maslaca

4 kašike ulja

3 kašike šećera u prahu

1 jaje

1 žumanjce

1 kesica kvasca

½ kesice praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Kvasac otopite sa šećerom u malo mlakog mlijeka i ostavite da nadođe.

2. Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo.

3. Dodajte kvasac i ostatak mlakog mlijeka, ulje, šećer u prahu i jaje.

4. Umijesite tijesto i podijelite ga na 8 loptica.

5. Tanko razvucite i odozgo stavite listiće maslaca. 

6. Stavite drugi disk tijesta i ponavljajte do zadnjeg dijela koji nema maslaca, piše Slobodna Bosna. 

7. Razvucite tijesto u krug i podijelite na 4 dijela.

8. Četvrtine podijelite na još 4 dijela i zamotajte.

9. Poredajte u tepsiju i premažite umućenim žumanjcom.

10. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije