SASTOJCI:
600 gr brašna
350 ml mlijeka
200 gr maslaca
4 kašike ulja
3 kašike šećera u prahu
1 jaje
1 žumanjce
1 kesica kvasca
½ kesice praška za pecivo
PRIPREMA:
1. Kvasac otopite sa šećerom u malo mlakog mlijeka i ostavite da nadođe.
2. Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo.
3. Dodajte kvasac i ostatak mlakog mlijeka, ulje, šećer u prahu i jaje.
4. Umijesite tijesto i podijelite ga na 8 loptica.
5. Tanko razvucite i odozgo stavite listiće maslaca.
6. Stavite drugi disk tijesta i ponavljajte do zadnjeg dijela koji nema maslaca, piše Slobodna Bosna.
7. Razvucite tijesto u krug i podijelite na 4 dijela.
8. Četvrtine podijelite na još 4 dijela i zamotajte.
9. Poredajte u tepsiju i premažite umućenim žumanjcom.
10. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta.