MASNA LUKA

Planinarski dom na Blidinju postaje edukacijsko središte

11.10.2024.
u 12:13

Planinarski dom Masna Luka, smješten u Parku prirode Blidinje, dobio je značajno infrastrukturno poboljšanje zahvaljujući projektu "Unaprjeđenje pružanja usluga građanima i NVO-ima kroz opremanje konferencijske sale". Projekt realizira Hrvatsko planinarsko društvo Pločno u okviru USAID projekta "Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj" koji implementira Centar za građansku suradnju i Udruženje građanki „Grahovo“. Partner na projektu je bila i Općina Posušje koja je pružila financijsku podršku u nabavci 45 stolica za opremanje konferencijske sale u Planinarskom domu Masna Luka.

Ovaj projekt usmjeren je na osnaživanje kapaciteta Planinarskog doma kako bi postao atraktivniji i funkcionalniji za široki spektar korisnika. Kroz niz aktivnosti, dom je prilagođen potrebama lokalnih zajednica, nevladinih organizacija te brojnih drugih posjetitelja koji ga koriste za edukaciju, seminare i društvena okupljanja. Projekt obuhvaća dvije ključne aktivnosti: nabavku novog namještaja te modernizaciju tehničke opreme konferencijske sale. Jedna od glavnih aktivnosti bila je nabavka 62 konferencijske stolice i 9 konferencijskih stolova na sklapanje. Iako je prvobitno planiran manji broj, zahvaljujući povoljnijim ponudama na tržištu, dom je opremljen s većim brojem komada, čime je postao prilagodljiviji za veće grupe. Dodatni stol i stolice osigurali su fleksibilnost prostora, omogućivši da se dom koristi za veći broj događanja, od obuka do društvenih manifestacija. Ova promjena donosi veću raznolikost i bolju uslugu za sve posjetitelje.

Uz novu opremu za sjedenje, konferencijska sala je dobila i visokokvalitetan projektor, koji zadovoljava sve standarde za projekciju audio-vizualnih sadržaja. Ovaj dodatak omogućava korisnicima da održavaju multimedijalne prezentacije i filmske projekcije, poboljšavajući tehničku infrastrukturu doma. Oprema je prilagođena potrebama edukacijskih i društvenih događaja, čime se unapređuje ponuda doma za sve korisnike. Zahvaljujući ovim poboljšanjima, Planinarski dom Masna Luka sada nudi kvalitetniji prostor za održavanje seminara, treninga, predavanja i drugih događanja. Projekt HPD Pločnog direktno doprinosi razvoju lokalne zajednice, jačanju turizma i stvaranju novih mogućnosti za okupljanje različitih skupina. Osim unapređenja tehničkih kapaciteta, dom je postao primamljivija destinacija za organizacije i pojedince koji traže modernizirane prostore u prirodnom okruženju. Kroz ovaj projekt, Masna Luka ne samo da služi kao mjesto okupljanja planinara, već postaje središte za edukaciju, razvoj i društveno angažiranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije