Sajam poslova

Uskoro ćete se moći prijaviti za više od 3 tisuće radnih mjesta, pogledajte kako

23.10.2024.
u 14:29

„Sajam poslova - Gledaj sebi posla“ će se održati 10. i 11. prosinca 2024. u hotelu Hills u Sarajevu

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike danas je otkrilo detalje organizacije najvećeg i najsveobuhvatnijeg sajma koji je posvećen poslovima te najavila kako će na njemu biti otvorena mogućnost za prijavu na više od 3 tisuće radnih mjesta. 

„Sajam poslova - Gledaj sebi posla“ će se održati 10. i 11. prosinca 2024. u hotelu Hills u Sarajevu, a iz resornog Ministarstva poručuju kako će na njemu sudjelovati više od 100 kompanija, te da će nezaposleni imati priliku aplicirati na više od 3.000 radnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Iz Ministarstva dodaju da je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić poručio kako je jedan od ključnih izazova s kojim se suočava Bosna i Hercegovina odljev kvalificirane radne snage, naročito mladih i obrazovanih ljudi. Ministar Delić je kazao i da ovaj sajam predstavlja korak naprijed u nastojanjima Ministarstva da stvori ambijent u kojem će mladi i druge ranjive kategorije, poput osoba s invaliditetom i žena, imati priliku da grade svoje karijere u svojoj domovini. Federalni ministar je poručio da zadržati mlade u BiH nije samo ekonomski prioritet, već i čin patriotizma.

- Naš cilj je kreirati okruženje u kojem mladi ljudi vide priliku da ostanu i razvijaju svoje karijere ovdje, doprinoseći razvoju naše zemlje. Nijedna zemlja, a posebno mala poput naše, ne može sebi priuštiti gubitak obrazovanih mladih ljudi. Kroz ovaj sajam, kao i naše druge projekte i aktivnosti, pokazujemo našu opredijeljenost i posvećenost održivom zapošljavanju i zaustavljanju odlaska radne snage – rekao je ministar Delić. Iz Ministarstva naglašavaju da Sajam poslova 2024. podrazumijeva i platformu za izravan kontakt između onih koji traže zaposlenje i poslodavaca, čime se nastoji skratiti proces selekcije i omogućiti brži pristup zapošljavanju. Također, kroz besplatnu registraciju, svi zainteresirani građani će imati priliku da se prijave  za sudjelovanje na sajmu na kojem će biti organizirane i radionice, panel diskusije koje će se održavati tijekom ovog dvodnevnog događaja.

- Uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, te UN WOMEN, ovaj sajam postavlja standarde za inkluzivno i održivo zapošljavanje u Federaciji BiH – navedeno je iz Ministarstva. Napominju da će svi posjetitelji Sajma putem web aplikacije, koja će biti dostupna početkom studenog, imati mogućnost aplicirati na radna mjesta, te opciju da izravno zakažu intervjue s poslodavcima. - Cilj je da se posjetitelji sajma zainteresirani za unaprjeđenje svojih profesionalnih i osobnih vještina, kroz radionice i diskusije, motiviraju čime se nastoji dodatno osnažiti njihov položaj na tržištu rada – saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije