Postavljen prvi sloj asfalta

VIDEO Most Počitelj/Hercegovina u novom ruhu: Pogledajte njegov konačni izgled

Screenshoot/YouTube
04.08.2024.
u 08:19

Radovi na mostu Počitelj se privode kraju. Postavljen je prvi sloj asfalta i može se vidjeti kakav će biti finalni izgled dugo očekivanog mosta. 

Most Počitelj dio je autoputa koji se gradi na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH. Sastavni je dio poddionice Počitelj – Zvirovići koja je duga je 11,07 kilometara, a najznačajniji objekt na poddionici je upravo most Počitelj čijom će izgradnjom biti spojene dvije obale rijeke Neretve.

Prema projektu, most Počitelj bit će jedan od najviših u regiji, dužine 945 i maksimalne visine 100 metara. Most Počitelj je kontinurani prednapeti armiranobetonski most sandučastog poprečnog presjeka, građen tehnologijom slobodne konzolne gradnje, prenosi Radiosarajevo.

Most je jedinstven po tome što se sve četiri trake autoceste nalaze na jednoj konstrukciji, a uz tunel Prenj predstavlja najzahtjevniji objekt na Koridoru Vc.

Dionica Počitelj – Zvirovići, dužine 11 kilometara, bit će povezana s Republikom Hrvatskom preko Graničnog prijelaza Bijača.

Kako će izgledati most, možete pogledati u videu koji je objavio Nermin Leto:

 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije