KOMPLEKSNA DIONICA

VIDEO Pogledajte najveće gradilište na koridoru Vc

02.10.2024.
u 13:00

Trenutno najveća gradilišta na Koridoru Vc nalaze se u Zeničko-dobojskoj županiji, na relaciji između Zenice i Žepča, piše BiznisInfo.ba. Tu se grade četiri dionice čijom izgradnjom će građani Bosne i Hercegovine dobiti novih 20 funkcionalnih kilometara autoceste, ukupne investicijske vrijednosti 419,1 milijuna eura s PDV-om.

Doduše, podaci o vrijednosti dionica su od protekle godine, a konačna vrijednost znat će se tek kad svi radovi budu okončani, jer je vrijednost dionica mijenjana tijekom izgradnje. Poprikuše – Nemila, Nemila – Vranduk, Vranduk – Ponirak i Ponirak – Vraca četiri su dionice čija je izgradnja u tijeku, a nakon što iste budu završene, dionica do Žepča bit će raća za 15-ak kilometara. Izgradnja ovih dionica kompleksna je i zahtjevna iz razloga što ta trasa ne ide ravnicom, već brdskim predjelima te se velikim dijelom sastoji u izgradnji objekta kao što su tuneli, mostovi i vijadukti... s malim udjelom trase autoceste. Na YouTube kanalu Drone Kamenjaš objavljeno je kako trenutačno izgleda izgradnja cijelog poteza od Zenice do Žepča.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije