početak rada ove školske godine

Vlada ZHŽ-a potpomogla Centar za djecu s teškoćama u razvoju, domove zdravlja, kulturu i sport

27.08.2024.
u 16:57

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na današnjoj sjednici prihvatila je Periodično izvješće o izvršenju proračuna te županije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine.

Vlada je na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi donijela odluku o odobravanju isplate sredstava Edukacijsko-rehabilitacijskom centru za djecu i mlade s teškoćama u razvoju "Ivan Pavao II." Grude utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu, kojom se odobrava isplata sredstava u iznosu od 30.000 maraka za financijsku potporu početku rada ove ustanove.

Kako je priopćeno iz Vlade ZHŽ-a, ova ustanova pružat će uslugu rehabilitacije i stručne edukacije djeci i mladim osobama s teškoćama u razvoju.

U Centru će biti uposleni logopedi, fizioterapeuti, defektolozi, senzorni terapeut i socijalni radnici koji pružaju usluge ovisno o potrebama djeteta, odnosno mlade osobe. Objekt Centra je, kako je navedeno, dovršen, registracija i sve potrebne dozvole su ishođene, predstoji upošljavanje djelatnika i očekuje se početak njegovog rada s početkom školske 2024./2025. godine.

Na sjednici Vlade donesena je i Odluka o odobravanju isplate sredstava Javnoj ustanovi Dom zdravlja Grude za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga utvrđenih ovogodišnjim županijskim proračunom u iznosu od 80.000 maraka.

Razlog donošenja ove odluke je, kako je istaknuto, zahtjev ravnatelja Javne ustanove Dom zdravlja Grude u kojem se navodi kako poboljšanje kvalitete i sigurnosti zdravstvenih usluga želi unaprijediti ulaganjem u opremu potrebnu za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga sukladno najnovijim medicinskim saznanjima i privatnoj praksi kroz nabavku rabljenog sanitarnog vozila za prijevoz pacijenata u HMP i edukaciju psihologa i nabavku psiho dijagnostičkih sredstava.

Također, Vlada ZHŽ donijela je odluku o odobravanju isplate sredstava Javnoj ustanovi Dom zdravlja Široki Brijeg za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu u iznosu 120.000 maraka.

Razlog donošenja ove odluke je zahtjev ravnatelja JU Dom zdravlja Široki Brijeg za potporu unaprjeđenja kvalitete primarne zdravstvene zaštite, a ona bi uključivala nabavu automobila za potrebe Centra za mentalno zdravlje, plaćanje vanjskih suradnika-specijalista i nabavu stomatološke opreme (stomatološka stolica i dodaci) za potrebe stomatološke službe.

Vlada je, također, donijela odluku o raspisivanju javnog natječaja za prijem rukovodećeg državnog službenika – ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke te Odluku o davanju suglasnosti na odluku o prodaji imovine putem izravne nagodbe.

Donesena je i odluka o utrošku sredstava "Tekući prijenosi za programe kulture", utvrđenih ovogodišnjim županijskim proračunom, kojom se odobrava raspodjela sredstava namijenjenih za programe kulture u iznosu od 320.000 maraka i odlika o utrošku sredstava "Tekući prijenosi za šport", također utvrđenih Proračunom ZHŽ-a za ovu godinu, kojom se odobrava raspodjela sredstava namijenjenih za programe športa u iznosu od 924.000 maraka.

Vlada je donijela rješenje o razrješenju Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Posušje u sastavu: Slaven Bašić, Goran Crnogorac, Zdravka Bogut, Ivan Pavković i Dinka Soldo i Rješenje o imenovanju Upravnog vijeća Javne ustanove Dom zdravlja Posušje u istom sastavu, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije