Ako svaki dan uživate u vrućoj čokoladi ili šalici toplog kakaa, liječnica integrativne medicine dr. Bindiya Gandhi savjetuje da ju začinite s 'reishi' prahom; usitnjenim gljivama koje na prirodan način osnažuju imunitet i pomažu ravnoteži crijevne mikroflore.
- Reishi je izvrstan adaptogen koji se dodaje raznim čokoladama u prahu, a dokazano je da podržava imunološki sustav, ublažava stres, potiče dubok san, povećava energiju i još mnogo toga - objasnila je Gandhi za portal Mind Body Green, a što se tiče drugih začina čokoladi, preporučuje kurkumu koja sadrži protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i cimet koji podržava zdravu razinu šećera u krvi.
Sastojci
1 šalica mlijeka
Prstohvat cimeta
1 žličica kurkume u prahu
1 žličica kakao praha
1 žlica reishi praha
1 do 2 žličice manuka meda
Prokuhajte sve sastojke, pa pomiješajte ručnim blenderom dok tekućina ne postane pjenasta. Kad se čokolada malo ohladi, dodajte joj med.