Nacrt programa javnih investicija

Za 42 projekta u Federaciji 3.384,75 milijuna KM

vlada fbih
22.07.2016.
u 16:14

Program javnih investicija sadrži podatke o ukupno 42 projekta, a ukupna vrijednost svih projekata je 3.384,75 milijuna KM

Federalna vlada na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije  o realiziranim aktivnostima na izradi Energetske strategije Federacije BiH.

Dana je prethodna suglasnost za korištenje sredstava za potrebe financiranja provođenja postupka javne nabavke i izrade Strategije u procijenjenom iznosu od 600.000 KM bez PDV-a, koji će biti osiguran rebalansom proračuna Federacije BiH za 2016. godinu.

Javne investicije

Federalna vlada usvojila je danas i Nacrt programa javnih investicija Federacije Bosne i Hercegovine 2017.- 2019. godina i zadužila podnositelje projektnih prijedloga da, uz projekte koje kandidiraju, u što kraćem roku dostave relevantnu dokumentaciju kako bi, u skladu s Uredbom, mogli biti razmatrani i ocijenjeni radi uvrštavanja u Program javnih investicija.

Program javnih investicija sadrži podatke o ukupno 42 projekta. Ukupna vrijednost svih projekata je 3.384,75 milijuna KM, od čega se 279,85 milijuna KM odnosi na devet kandidiranih projekata (od kojih su tri bila predmetom ocjenjivanja Povjerenstva) i 3.104,90 milijuna KM na 33 projekta u implementaciji.

Federalno ministarstvo financija je zaduženo da pozove županije da u što kraćem roku usvoje programe javnih investicija za ovo razdoblje i dostave ih do 20. listopada 2016. godine, kako bi, uz Prijedlog Programa javnih investicija Federacije BiH, nakon razmatranja u Vladi Federacije BiH, bili proslijeđeni Ministarstvu financija i trezora s ciljem izrade Programa javnih investicija BiH 2017.- 2019. godina.

Sva resorna federalna ministarstva su zadužena da kandidirane županijske, gradske ili općinske projekte, procijene kroz utjecaj na proračun Federacije BiH, usklađenost sa strateškim dokumentima resora-sektora, da utvrde je li od interesa za Federaciju BiH i izjasne je li takav projekt podoban za uključivanje u Program javnih investicija FBiH.

Federalna ministarstva, jedinice za upravljanje projektima i druge implementirajuće agencije i institucije, koji nisu dostavili ažurirane podatke o projektima u implementaciji i završenim projektima, su obvezani da prije pripreme Prijedloga Program javnih investicija FBiH 2017.-2019. godina, dostave ažurirane podatke o utrošku i planu ulaganja za ovo razdoblje. 

Vlada FBiH upoznata je danas o nacrtima programa javnih investicija Tuzlanske, Srednjobosanske i Hercegbosanske županije za razdoblje 2017.-2019. godina.

Kadrovska rješenja

Federalna vlada je prihvatila izvješće Povjerenstva za provođenje postupka izbora kandidata za izbor i imenovanje direktora Agencije za privatizaciju u FBiH i za direktora ove agencije, na razdoblje od četiri godine, imenovala Amera Bekrića.

Vlada Federacije BiH danas je dala prethodne suglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dosadašnjih vršitelja dužnosti članova Uprave JP „Međunarodni aerodrom Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo zbog okončanja natječajne procedure i za imenovanje članova Uprave, na razdoblje od četiri godine, u sastavu Armin Kajmaković (direktor), Elvedin Begić (izvršni direktor za promet i usluge u zračnom prometu) i Alan Bajić (izvršni direktor za razvoj zračne luke).

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama gospodarskih društava društava Federalna vlada danas je ovlastila Marinka Bošnjaka („BH-Gas“ d.o.o. Sarajevo), Ibrahima Šehića (JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo), Jakuba Mušinbegovića (BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik), Adnana Frljaka („Zrak“ d.d. Sarajevo) i Kasemu Ćatović (sedma i osma Skupština Javnog poduzeća Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać).

Za članove Međuentitetskog tijela za okoliš iz Federacije BiH, na razdoblje od četiri godine, Vlada FBiH danas je imenovala Mehmeda Ceru (predsjedavajući), Hazimu Hadžović, Andreu Bevandu-Hrvo i Fuada Čibukčića (članovi). Međuentitetsko tijelo za okoliš dužno je rješavati okolinska pitanja koja se tiču oba entiteta i kao prijedloge i zaključke dostavljeti entitetskim vladama na usvajanje.

Za članove Radne grupe za izradu Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara danas su imenovani Enisa Bajrović (predsjednica), Stanko Slišković, Ramo Dautbašić, Maida Mekić-Skrobanović, Almir Beridan, Muhamed Pečenković, Eugen Čubela, Samir Čolak, Bajram Pešković, Nervin Dacić, Senad Zekić i Sakib Avdibegović (članovi).

Vlada FBiH dala je suglasnost na Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Luma investment group, Laziska Gorne (Poljska) i za potpisivanje ovlastila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?