Sirova hrana je nekuhana, nepečena, neprerađena. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima i ne uništavaju se enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma.
Prijeći na ovakav način prehrane najlakše je ako jedete lokalno, svježe voće i povrće, orašaste plodove koji su vam dostupni, sjemenke poput suncokretovih i bučinih koštica, koristite maslinovo i bučino ulje, jedete puno zelenog lisnatog povrća. Mi vam predlažemo da započnete s ovim famoznim kolačem jer odluka će biti lakša!
Čokoladna čarolija
Kora:
2 šalice badema
1 šalica suhih smokava
3 žlice kakaa
zaslađivača po potrebi
Prvo sameljite bademe do brašna pa nakon toga dodajte ostale sastojke. Sastojke miksajte u mulitipraktiku ili sjeckalici. Kada smjesu pritisnete rukama, a ona je ljepljiva i drži se zajedno onda je savršena. D
obivenu koru raširite rukama po kalupu za kolač koji ste prethodno obložili prozirnom pvc folijom, tako da vam poslije bude lakše kolač izvaditi na tanjure.
Džem od šljiva:
1 šalica suhih šljiva
1/2 šalice vode
Sastojke zajedno miksajte u blenderu, te dobiveni džem raširite ravnomjerno po kori.
Čokoladni preljev za vrh:
2 avokada
1 šalica indijskih oraščića, namočenih na 20 min., a zatim ispranih
3/4 šalice kakao maslaca, otopljenog
1/4 šalice kakao praha
1 šalica datulja
1/4 šalice vode
malo vanilije
Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke čokoladne kreme. Raširite ravnomjerno preko džema od šljiva. Spremite gotov kolač u hladnjak i poslužite ga ohlađenog.