Srbija

Završena istraga o ubojstvu Danke Ilić, nastoji se podignuti optužnica

nestala djevojčica Danka
MUP Srbije
12.09.2024.
u 18:56

Posljednji rezultati vještačenja nadzornih kamera iz Banjskog polja i Bora u vezi s ubojstvom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić pristigli su u Više javno tužiteljstvo u Zaječaru, a analiza snimaka s nadzornih kamera je naložena kako bi se u potpunosti kompletirala istraga nestanka i ubojstva djevojčice za koje su osumnjičeni Dejan Dragijević iz sela Zlot i Srđan Janković iz sela Luka.

 Analiziran je i vještačen i GPS uređaj službenog vozila Vodovoda iz Bora koje su koristila dvojica osumnjičenih. To vještačenje potvrdilo je da su oni kobnog dana u vrijeme nestanka djevojčice boravili ispred stare kuće u kojoj se ona igrala s bratom, a zabilježen je i trenutak kada su se zaustavili na deponiju na Starobanjskom putu. Ipak, u danima nakon nestanka djeteta taj deponij je detaljno očišćen, kao i nekoliko manjih, smeće je uklonjeno, a bageri su prekopali zemlju. Međutim, tijelo djeteta tamo nije pronađeno. Iako je vozilo u kojem su bili osumnjičeni bilo u Banjskom polju, a potom i na deponiju, vještačenje je pokazalo da u njemu nema DNK tragova djevojčice. Kapi krvi koje su pronađene nisu njezine. I dok naizgled djeluje da dokaza nema s obzirom na to da tijelo djevojčice nije pronađeno, a da su dvojica osumnjičenih više puta mijenjala iskaz da bi, naposljetku, od priznanja koje su dali u policiji došli do negiranja kaznenog djela u Tužiteljstvu, iz Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru rekli su da nastoje podignuti optužnicu prije nego što osumnjičenima istekne šest mjeseci pritvora, što bi se dogodilo u prvom tjednu listopada. Kako su objasnili, i nakon što osumnjičeni budu pušteni iz pritvora, istraga se može nastaviti i optužnica može biti naknadno podignuta, a u tom slučaju osumnjičenima može ponovno biti određen pritvor ako za to postoje razlozi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije