Važan projekt

Završena izgradnja nove lamele Doma zdravlja Vitez, građanima još kvalitetnije usluge

03.10.2024.
u 11:55

U predviđenom roku, u svega nešto više od 12 mjeseci, angažirane tvrtke izvršile su izgradnju nove lamele Doma zdravlja u Vitezu, čime se u potpunosti ispunio plan ove javne ustanove, općinske administracije i resornog županijskog ministarstva. U to su se i danas uvjerili i općinski načelnik Boris Marjanović te ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić, koji su u pratnji ravnateljice JU Dom zdravlja Vitez dr. Ane Šimunović obišli građevinu koja se prostire na 630 metara četvornih.
Konačnim opremanjem i stavljanjem u funkciju nove lamele stvorit će se uvjeti za reorganizaciju službi unutar Doma zdravlja Vitez, a prije svega za premještanje laboratorija i Centra za mentalno zdravlje te proširenje Odjela pedijatrije. Pristup će biti omogućen osobama s invaliditetom.

„Ovo je jedan od velikih iskoraka koje smo realizirali u proteklom razdoblju. Vjerujem kako ćemo svim našim stanovnicima omogućiti još kvalitetniju zdravstvenu uslugu, a zdravstvenom osoblju udobniji rad. Čestitam vodstvu ustanove, svima koji su bili dio projekta, a posebna zahvala resornom ministru Matiću bez čije pomoći projekt ne bi ugledao svjetlo dana“, rekao je općinski načelnik Boris Marjanović.  U vremenu pred nama preostaje opremiti lamelu uređajima i inventarom te riješiti prilaz građevini te parking. 
„Resorno ministarstvo na jednoj od sjednica prošloga mjeseca osiguralo je dodatnih pola milijuna KM za završne radove opremanja nove lamele i prilaza Domu zdravlja. Time je zaokružena financijska konstrukcija za skoro puštanje u rad onoga što smo izgradili“, kazao je Anto Matić.

Da je plan u potpunosti ispunjen, potvrdila je i dr. Ana Šimunović: „Sve što je zacrtano lani, kada smo krenuli s radovima ispunjeno je. Očekujemo uskoro primopredaju zgrade i okončanje svih administrativnih procedura. Hvala načelniku Marjanoviću i ministru Matiću na potpori i viziji da ovaj projekt ugleda svjetlo dana“, istaknula je dr. Šimunović, ravnateljica Doma zdravlja Vitez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije