proširena prava osiguranika

ZZO HNŽ započeo s financiranjem robotske neurorehabilitacije djece s neurološkim teškoćama

robotska neurorehabilitacija djece
03.09.2024.
u 08:12

Inovativni robotski sustavi osigurava personalizirane terapijske postupke, prilagođene potrebama svakog djeteta, i stvara preduvjet za dugoročni napredak i samostalnost u svladavanju svakodnevnih izazova.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a proširio je prava osiguranika i započeo s financiranjem robotske neurorehabilitacije djece do navršenih 18 godina života s neurološkim oštećenjem/oboljenjem (cerebralna paraliza, ozljeda mozga, ozljeda kralježnične moždine…).

Naime, robotska rehabilitacija predstavlja tehnološki vrhunac rehabilitacije u tretmanu djece s neurorazvojnim teškoćama, pružajući individualiziranu terapiju koja potiče razvoj motoričkih vještina i na taj način poboljšava kvalitetu života i funkcioniranje djece u svakodnevnom životu, objavili su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a.

Inovativni robotski sustavi osigurava personalizirane terapijske postupke, prilagođene potrebama svakog djeteta, i stvara preduvjet za dugoročni napredak i samostalnost u svladavanju svakodnevnih izazova. 

Po okončanju postupka javne nabave Zavod je, kako je navedeno, zaključio ugovor za nabavu usluga medicinske rehabilitacije i fizikalne terapije – neurorehabilitacija – robotika za djecu do 18 godina s JZU "Dr. Miroslav Zotović“ iz Banja Luke. 

Uputnice za neurorehabilitaciju djece odobrava Liječničko povjerenstvo Zavoda temeljem prijedloga Stručnog konzilija SKB-a Mostar, a sukladno važećem Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava osiguranih osoba Zavoda na medicinsku rehabilitaciju i fizikalnu terapiju izvan HNŽ-a. 

Financijskim Planom Zavoda za financiranje ove usluge predviđeno je 400.000 maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije