koncert u Zagrebu povodom 10 godina Festivala klapske pisme Posušje

U Zagrebu na najljepši mogući način najavljen deseti Festival klapske pisme u Posušju

23.06.2024.
u 11:49

Koncert kojim je obilježeno deset godina Festivala klapske pisme u Posušju održan je jučer u Zagrebu.

Na platou ispred ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj ulici brojna publika i prolaznici uživali su u dašku klapske pisme koju im je donijela muška klapa Zvizdan iz Posušja.

U drugom dijelu programa nastupili su Ivana Jukić, ponos Posušja iz The Voice Hrvatska te sjajan vokal iz Mostara, Josip Drinovac koji ju je pratio na klavijaturama.

Koncert su došli podržati ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sa suradnicima, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, predsjednik Zavičajnog društva Posušana u Zagrebu Vlado Begić sa članovima, članovi Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, predstavnici Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić i Vanja Gavran, ispred Napretka Goran Štrbac kao i brojni drugi Posušani i prijatelji festivala. 

Koncert su kroz projekt Coolturna špica organizrali Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Udruga Festivala klapske pisme Posušje i Općina Posušje.

Ovom koncertu prethodilo je gostovanje načelnika općine Posušje Ante Begića i dopredsjednika Udruge Festivala klapske pisme Posušje Edmonda Marića u emisiji Dobro jutro Hrvatska gdje su najavili ovogodišnji festival te govorili o njegovu nastanku, značaju i programu. 

Festival klapske pisme Posušje 2024. bit će održan 3. i 4. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije