korisna je u kućanstvu

Nije samo za piće: Ove iznenađujuće stvari možete napraviti s votkom!

votka
Shutterstock
26.04.2024.
u 20:10

Ovo bi vas moglo iznenaditi, ali votka se ne mora koristiti samo za piće. Ona zapravo ima brojne koristi za kućanstvo, ali i za vas. Naime, ona može koristiti za čišćenje, kuhanje i još mnogo toga, piše Reader's Digest.

Očistite prozore i instalacije: Vrijeme je da se pozdravite s kemikalijama. Zaboravite na mrlje od sapuna i vode, tako što ćete krpu natopiti votkom i prijeći po instalacijama za ekstra sjaj. A votku možete pošpricati i po prozorima kako bi postigli sjaj bez ijedne crte.

Dezodorans za stopala: Natopite votkom svoja stopala za dubinsko čišćenje. Možete čak i pošpricati razrijeđenu votku direktno u cipele, pa imate jednostavan, prirodni osvježivač.

Uklonite ostatke naljepnica: Kad pokušavate ukloniti naljepnicu često ostanu komadići kojih se nikako ne možete riješiti. Malo ih istrljajte i isperite kako bi izgladili površinu.

Ubija korov: Tražite način kako se bez pesticida riješiti korova? Pomiješajte votku s vodom i par kapi deterdženta za suđe u bočici s pumpicom i pošpricajte direktno na metu.

Za sjajniju kosu: I vašoj kosi bi dobro došlo piće! Votka može raspetljati kosu i učiniti kovrče posebno sjajnima i zdravima, zahvaljujući niskoj pH vrijednosti. Dodajte 30 mililitara žestice svojem šamponu kako biste se riješili masnoće sa svakim novim pranjem.

Izliječite se od otrovnog bršljana: Ako dobijete gadan osip, treba će vam hitna pomoć. Votku nalijte direktno na ozlijeđenu kožu i alkohol će odmah isprati kemikalije koje uzrokuju svrab.

Ublažava zubobolju: Ako vas muči zub, no ne možete se nikako hitno odvesti do zubara, probajte ispirati usta s votkom, prirodnim antiseptikom. Ne samo da će ubiti bakterije, nego će i umrtviti bolno područje.

Osvježite rublje: Osvježite miris svojeg rublja tako što ćete sumnjivo smrdljivu odjeću koja se osjeti po plijesni pošpricati s nerazrijeđenom votkom, a zatim je ostaviti da se dobro osuši.

Neka vam cvijeće traje dulje: Vaš će buket živnuti ako u vodu u vazi kapnete par kapi votke i žličicu šećera.

Čišćenje nakita: Ako vaš nakit djeluje 'pohabano', probajte ga natopiti u votki na pet minuta, nakon čega ga samo isperite. Isto vrijedi i za dijamante i drago kamenje.

Uklonite plijesan: Zaustavite plijesan koja raste između vaših pločica u kupaonici tako što ćete je pošpricati s votkom. Neka se natapa 15 minuta, a zatim je temeljito izribajte sa starom četkicom za zube i isperite.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije