mirisne i mekane

Kiflice s čokoladnim namazom

Foto: Slatki svijet
Kiflice s čokoladnim namazom
04.11.2024.
u 14:09
Pogledaj originalni članak

Iznenadite svoje ukućane! Isprobajte jednostavan recept za mirisne i mekane kiflice s čokoladnim punjenjem, piše Jannette Razum za Slatki svijet!

Sastojci

Dizano tijesto

  • 20 g svježeg kvasca
  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli

Ostalo

  • čokoladni namaz (Linolada, Nutella i sl.)
  • šećer u prahu za posipavanje

Priprema

  • Kvasac razmrvite u zdjelicu pa pomiješajte s 1 žlicom brašna i 1 žlicom šećera (šećer i brašno oduzmite od ukupne količine).
  • Mlako mlijeko prelijte preko kvasca, promiješajte i ostavite neka stoji 15-20 minuta dok se ne zapjeni.
  • U veću zdjelu stavite brašno, šećer, vanilin šećer i sol.
  • Zatim dodajte pripremljeni kvasac, jaje i ulje.
  • Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.
  • Zdjelu s tijestom prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite barem sat vremena na toplome mjestu, da tijesto udvostruči volumen.
  • Kada tijesto dobije dovoljno na volumenu istresite ga na radnu površinu, malo ga premijesite i podijelite na četiri jednaka dijela.
  • Prvi dio tanko ravaljajte u oblik kruga, a ostale dijelove ostavite sastrane i prekrijte čistom kuhinjskom krpom.
  • Dobiveni krug od tijesta prerežite na četvrtine, a zatim svaku četvrtinu još dva puta tako da dobijete ukupno 12 trokutića.
  • Na širi dio svakog trokutića stavite po jednu žličicu čokoladnog namaza po želji (Linolada, Nutella i sl.).
  • Kako čokoladni namaz tokom pečenja nebi iscurio prilikom oblikovanja kiflica rubove tijesta prebacite preko čokoladnog namaza i pritisnite ih, a zatim kiflice lijepo zarolajte.
  • Na isti način pripremite i preostala tri dijela tijesta.
  • Kiflice slažite u lim za pečenje kojeg ste nauljili ili obložili masnim papirom.
  • Prije pečenja kiflice možete, ali i ne morate premazati razmućenim jajetom.
  • Kiflice s čokoladnim namazom pecite 15-tak minuta na temperaturi od 180°C.
  • Pečene kiflice ostavite neka se malo ohlade, a zatim ih posipajte ih šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.