Milijunaš s ulice

Koji sretnik: Pronašao novčanicu na podu, kupio srećku i osvojio milijun dolara!

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS
Koji sretnik: Pronašao novčanicu na podu, kupio srećku i osvojio milijun dolara!
28.10.2024.
u 19:59
Sretnik novac planira iskoristiti za pomoć svojoj djeci i otići u mirovinu kao stolar nakon 56 godina
Pogledaj originalni članak

Jerry Hicks, stolar iz Sjeverne Karoline iz SAD-a na podu je pronašao novčanicu od 20 dolara,  pa je s njom kupio listić koji mu je na lutriji donio milijun dolara, izvijestila je NDTV. Hicks je 22. listopada izašao iz kuće i nije ni slutio kako će taj dan biti sretan za njega. Sudbonosnu novčanicu pronašao je na parkiralištu ispred jedne trgovine i potom je njome kupio srećku strugalicu koja mu je donijela mirnu mirovinu.

- Zapravo nisu imali srećku koju sam tražio pa sam umjesto toga kupio tu strugalicu - rekao je Hicks koji je svoju nagradu preuzeo u petak u sjedištu lutrije Sjeverne Karoline. Odlučio je primiti nagradu kao paušalni iznos od 600.000 dolara umjesto kao anuitet tijekom 20 godina, navodi se u priopćenju. 

algoritam za biranje brojeva

Prevario sustav (legalno) i 14 puta osvojio na lutriji. Otkrio je strategiju

U ŠEZDESETIM godinama prošlog stoljeća rumunjski ekonomist Stefan Mandel jedva je spajao kraj s krajem. Jedini izlaz iz svojih problema vidio je u pokušaju osvajanja lutrije. No, za razliku od mnogih drugih, on nije htio ovisiti samo o sreći. Počeo je proučavati Fibonaccijeve teorije vjerojatnosti i nakon godina istraživanja osmislio "algoritam za biranje brojeva", koji je počivao na metodi nazvanoj kombinatorna kondenzacija.

Nakon oporezivanja, Hicks je kući odnio 429.007 dolara, a novac planira iskoristiti za pomoć svojoj djeci i otići u mirovinu kao stolar nakon 56 godina - stoji u priopćenju. No, naveo je da će prije ovog plana uživati u svom dobitku:
- Idemo ravno u Golden Corral i pojest ćemo sve što imaju - rekao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.