RECEPTI

Najsočnija kombinacija 3 omiljena kolača: Recept za tiramisu cheesecake brownie

Najsočnija kombinacija 3 omiljena kolača: Recept za tiramisu cheesecake brownie
15.12.2024.
u 14:06
Ako se ne možete odlučiti koji okus želite, spojite ih sve u jedan desert
Pogledaj originalni članak

Volite li tiramisu, cheesecake brownie, ali se ne možete odlučiti koji ćete danas ispeći, napravite kombinaciju. Nadya Bakes pokazala je kako pripremiti sočan kolač koji nećete moći prestati jesti - kora kao za brownie, nadjev za cheesecake i dodatak - kava.

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 250 g crne čokolade
  • 4 jaja
  • 280 g smeđeg šećera
  • 1 žličica instant kave
  • 120 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • prstohvat soli
  • 150 g komadića čokolade + 1 žlica brašna

Za sredinu:

  • 200 g sjeckanih miješanih oraha ili lješnjaka
  • 450 g kondenziranog mlijeka
  • ½ žličice soli

Za nadjev od sira:

  • 300 g krem ​​sira
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • naribana kora 1 naranče
  • 1 žlica glatkog brašna
  • kakao prah, za posipanje

Priprema:

Kalup obložiti papirom za pečenje tako da viri. Premažite s malo maslaca. Otopite čokoladu s maslacem, a šećer umutite s jajima i instant kavom. Žličicu kave pomiješajte s 2 žličice vode i kad se ohladi dodajte u jaja. Kad se čokolada ohladi pomiješati obje smjese, pa još malo mutiti.

Zatim dodajte prosijano brašno, kakao i sol te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pomiješajte brašno i komadiće čokolade i dodajte u smjesu. Promiješajte i ulijte u kalup. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta.

Kratko popržite nasjeckane lješnjake ili orahe. Pomiješajte s kuhanim kondenziranim mlijekom i prstohvatom soli. Kada je kora pečena i ohlađena prelijte je dobivenom smjesom i stavite u zamrzivač na pola sata.

Pomiješajte krem ​​sir, šećer, jaje, ekstrakt badema, narančinu koricu i brašno. Ravnomjerno nanijeti preko sloja lješnjaka i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u hladnjak preko noći. Pospite kakaom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.