Savršen recept

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Foto: Shuterstock
Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
16.11.2024.
u 13:28
Savršen recept za oslića s malo drugačijim okusom
Pogledaj originalni članak

Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan, pa još k tom i brzo gotov na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane. Posluži ga uz sezonsku salatu, krumpir salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!

MARINADA
SASTOJCI

  • svježi đumbir 1 kom
  • češnjak 1 režanj
  • med 1 žlica
  • aceto balsamico 1 žlica
  • soja umak 2 žlica
  • maslinovo ulje 2 žlica

POSTUPAK

  • Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
  • Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.

OSLIĆ

SASTOJCI

  • marinada 125 ml
  • fileti bijele ribe 700 g
  • listići svježeg peršina

POSTUPAK

  • Operi ribu i lagano ju potapkaj da ukloniš višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20-25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
  • Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.
  • Posluži uz prilog po želji!


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.