jednostavna za napraviti

Bijela torta: Mekana i mirisna, oduševit će vas…

coolinarika
15.11.2024.
u 08:02

Bijela torta nije teška za napraviti, uspjeva svakome, a sigurno će vas oduševiti njen ukus!

Sastojci

Biskvit

12 bjelanjaka

400 grama šećera

240 grama brašna

200 grama maslaca

orasi i lješnjaci

ribana limunova korica

grožđice i brusnice

Ganaz - glazura

100 Slatkog vrhnja 

200 grama bijele čokolade

Priprema

1. Napraviti ganaz: otopiti čokoladu s vrhnjem i ostaviti da se ohladi.

2. Napraviti snijeg od bjenaca, zatim postepeno dodavati šećer i umutiti u čvrstu kremu. Postepeno dodavati brašno i na kraju rastopljeni maslac, piše Coolinarika.

3. Kasikom umiješati brusnice, grozđice, sjeckane orahe i lješnjake i ribanu koricu limuna. 

4. Pleh obložiti pek papirom. Peći oko 30 min na 170 stupnjeva. Paziti da ne izgori i provjeravati čačkalicom je li gotovo.

5. Kad se biskvit ohladi preliti ganazom. Po želji dodatno ukrasiti.

Savjet

Bjelanca moraju biti na sobnoj temperaturi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije