misli na zdravlje

Ovo brašno najviše deblja

Ovo brašno najviše deblja
01.12.2024.
u 16:51
Pogledaj originalni članak

Ukoliko često jedete puno ugljikohidrata, vjerojatno ćete biti u kontaktu s puno  brašna. No, treba biti oprezan s rafiniranim brašnom, jer sadrži mnogo prerađenih sastojaka, visoko je kalorično i ima malu hranjivu vrijednost, piše N1.

Pored toga, još jedan veliki rizik za zdravlje kod učestale konzumacije ovog proizvoda je visok šećer u krvi, prenosi podravski.hr. Rafinirano brašno ima viši glikemijski indeks od integralnog pšeničnog brašna, što znači da brže podiže razinu šećera u krvi. To može dovesti do povećane gladi i žudnje te može doprinijeti debljanju.

Također, ako previše često uživate u hrani napravljenoj od rafiniranog brašna, izlažete se većem riziku od dijabetesa tipa 2 i bolesti srca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.