recept

Pahuljaste kiflice: Nježne i prhke, nestanu dok trepnete

Foto: coolinarika
Pahuljaste kiflice: Nježne i prhke, nestanu dok trepnete
25.10.2024.
u 07:24
Pogledaj originalni članak

Nježne i prhke, grickaju se kao kokice, kad krenete nema zaustavljanja....

Sastojci

200 gr masti

2 dc jogurta

oko 500 gr brašna

1 kašika šećera

1 kašikica soli,

1 jaje

1 prašak za pecivo

dodatno

džem

prah šećer

vanil šećer

Priprema

Umutiti mast sa šećerom i jajetom pa dodati jogurt, pecivo, brašno i sol, kad se tijesto umuti bit će lijepo i kompaktno.

Tijesto podeliti na 2 dijela, posuti podlogu brašnom pa rastanjiti tijesto u krug i podijeliti na željenu veličinu ( kiflice su ljepše kad su male), staviti na svaku po malo džema i umotati, piše Coolinarika.

Poredati kiflice u podmazan pleh i peći.

Kad počnu dobivati boju izvadite ih iz pećnice, moraju ostati gotovo bijele, kad su pečene uvaljati ih u šećer u prahu pomješan s vanilinim šećerom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.